helios security

Statii de incarcat baterii

Încărcare acumulatori

Sistem detectie gaze pentru statii de incarcat acumulatori

         Fii în siguranță la locul tău de muncă.

        Când bateriile sunt reîncărcate, ele produc hidrogen gazos care este exploziv la anumite concentrații în aer. Este posibil ca mulți lucrători să nu realizeze pericolul bateriilor, deoarece este o activitate comună. Hidrogenul gazos generat la încărcarea bateriei și acidul sulfuric din fluidul bateriei sunt periculoase.

        Acidul sulfuric folosit ca electrolit în bateriile plumb-acid este coroziv. Dacă pielea omului se contamineaza cu acid sulfuric, pielea acestuia se poate arde. Dacă acidul sulfuric este stropit în ochi, inhalat sau înghițit, pot apărea leziuni grave ale ochilor, sistemului respirator sau sistemului digestiv. Ca și în cazul oricărei substanțe chimice corozive, trebuie urmate procedurile de manipulare adecvate pentru a evita contactul cu lichidul. Dacă apare contactul cu acidul, clătiți imediat zona cu apă curată.

Încărcarea bateriei poate genera, de asemenea, hidrogen și oxigen gazos, care pot provoca efecte adverse pentru angajați. Cu toate acestea, în mediul de distribuție, calitatea aerului este adesea trecută cu vederea, în special în instalațiile mai vechi sau în cele a căror creștere a depășit funcțiile de siguranță.

        Dacă nivelul hidrogenului depășește 4% din concentratia in volum, atmosfera generală poate deveni explozivă. Prin urmare, se recomandă ca concentrația de hidrogen să nu depășească niciodată 1% din volumul disponibil. Trebuie asigurată o ventilație adecvată pentru a menține nivelul de hidrogen sub 1%.

        În funcție de compoziția aliajului metalic din bateriile cu plumb-acid, o baterie încărcată poate crea două produse secundare extrem de toxice: AsH3 și SbH3. În general, aceste hidruri metalice sunt prezente în cantități mici. Cu toate acestea, întărește nevoia de sisteme de ventilație. Sistemul de ventilație este foarte important pentru a preveni o explozie. De asemenea, flăcările, țigările aprinse sau alte surse de aprindere nu trebuie permise în zonă. Stațiile de încărcare trebuie amplasate într-un compartiment separat de incendiu pentru a minimiza daunele cauzate de fum în timpul producției și depozitării. Încărcătorul de baterie nu trebuie niciodată amplasat într-o zonă în care există risc de explozie, de exemplu în cazul în care se folosesc lichide inflamabile.

Bateriile vin în multe forme și tipuri. Deși aceste pericole sunt comune pentru toate bateriile cu plumb-acid, ele pot fi specifice tipurilor de baterii utilizate. Aceste pericole ar trebui calculate și verificate cu siguranță cu detectoare de gaz ambiental. Vă putem oferi cele mai potrivite soluții pentru aceste gaze.