![]() |
Control |
|
Conectivitate |
|
Functionalitate |
|
Prime |
|
![]() |
https://www.heliossecurity.ro/antiefractie/inim-prime/centrale/inim-centrala-de-alarma-20-120-zone-cu-dublare-10-partitii-sursa-3.7-a-grad-de-securitate-3-prime-60s/ https://www.heliossecurity.ro/antiefractie/inim-prime/centrale/inim-centrala-de-alarma-20-120-zone-cu-dublare-10-partitii-sursa-6.2-a-cutie-mare-grad-de-securitate-3-prime-60l/ https://www.heliossecurity.ro/antiefractie/inim-prime/centrale/inim-centrala-de-alarma-20-240-zone-cu-dublare-20-partitii-sursa-6.2-a-cutie-mare-grad-de-securitate-3-prime-120l/ https://www.heliossecurity.ro/antiefractie/inim-prime/centrale/inim-centrala-de-alarma-20-480-zone-cu-dublare-30-partitii-sursa-6.2-a-cutie-mare-grad-de-securitate-3-prime-240l/ https://www.heliossecurity.ro/antiefractie/inim-prime/module-lam-gsm-gprs/module-lan/inim-modul-ethernet-pentru-webserver-email-verificare-video-primelan/ |
Indicator optic si vizual cu montaj aparent, protectie IP65. Volum, intensitate flash si tonuri selectabile din centrala ( 14 tonuri disponibile ).
Sirena este alimentata din bucla si este echipata si cu terminale pentru alimentare separata optionala.
Produs in Italia de Inim Electronics distribuit in Romania de Helios Security
Inim Cloud este o infrastructura IT care permite conectarea permanenta la internet a centralelor de detectie a incendiilor din seria PREVIDIA, astfel incat instalatiile sa poata fi monitorizate de la distanta prin web sau prin aplicatia Inim Fire.
Conceputa atat pentru instalatori cat si pentru utilizatorii finali permite gestionarea sistemului de la distanta, arhivarea și actualizarea automata a documentelor esentiale pentru buna functionare a acestora ca registru de instalare si de intretinere.
Avantajele instalatorului:
Avantajele managerului de sistem:
https://www.heliossecurity.ro/incendiu/adresabil-previdia/
https://www.heliossecurity.ro/incendiu/adresabil-previdia-compact/
Produs in Italia de Inim Electronics distribuit in Romania de Helios Security
De ce efractie Inim si nu orice alt sistem des instalat in Romania?
Ca sa prezint gama de produse efractie INIM cel mai simplu incep cu o comparatie. Intre telefoanele din generatia 2000, cele cu taste numerice si # si * si actualale smarfonuri, cu afisaj si functii extinse. Ca sa subliniez diferenta de facilitati ne amintim cum se seta directionarea conditionata la un telefon numeric: ##81_numar de telefon _** si cum se procedeaza acum cu un smartphone: se intra in meniu, se selecteaza directionare, se introduce numarul.
Poate parea o diferenta minora dar acest lucru ascunde diferente tehnologice importante practic vorbim de generatii diferite. INIM a fost infiintata in 2005 in timp ce daca verificam gamele de produse cel mai des instalate in Romania nu au fost schimbari radicale doar cateva face-lifturi pe o structura tributara programarii cu # si * pentra ca aceste game pastreaza tastaturile cu led-uri ca tastatura de baza in sistem ce aduc avantajul pretului scazut iar cele LCD sunt optionale.
Vechimea pe piata a acestor echipamente din anii 80-90 aduce cateva avantaje - lumea e obisnuita cu operarea lor, de regula operatiunile sunt simple si anume: cod = armare, cod = dezarmare, cod = oprire alarma, sunt instalate in mai toate tipurile de obiective: apartamente, case, birou, cladiri de birouri, banci, magazine, bijuterii, aprozare, fabrici, hypermarketuri.
Dar nu cumva aceasta larga utilizare este in sine o bresa de securitate?
Acelasi sistem, cu acelasi meniu de operare in toate aceste obiective. Ne punem intrebarea daca nu cumva o banca si un aprozar, sau un butic si o bijuterie nu ar trebui tratate separat din pdv al securitatii? Cum este in Germania unde functioneaza VdS-ul, o norma pentru echipamente/obiectiv impusa de asiguratori.
In Europa s-a emis normativul ERN50130 care imparte obiectivele in 4 clase de securitate si in fiecare clasa se cer echipamente care intrunesc cerintele clasei, dar acest normativ inca nu este obligatoriu in Romania. Centralele INIM sunt certificate EN50131-3 Grad 3 si EN50131-6 Grad 2.
Precizez la acest punct ca centralele INIM ofera posibilitatea pesonalizarii meniului de operare.
Un alt aspect este norma de proiectare. Centralele proiectate in America au la baza normele locale UL si ULC si ulterior s-a obtinut si certifiactul CE. Centralele Europene pleaca de norma europeana EN50130 pe care am mentionat-o mai sus (similara cu EN54 de la incendiu) si au CE din plansa de proiectare. Sigur, diferentele nu sunt majore ca functionalitate de sistem de securitate, clasa de securitate a obiectivului cere echipamente de aceiasi clasa, dar este o zona in care diferenta este semnificativa: tabela de coduri Utilizator cu afisarea valorii acestor coduri.
La centralele INIM tabela se afiseaza dar fara valorile codurilor, asa cum este normal, codul este al persoanei care il utilizeaza si trebuie cunoscut doar de aceasta. Cumva se suprapune acest fapt peste cerintele GDRP?
La multe central utilizate in piata valorile codurilor utilizator sunt vizibile pentru instalator in tabela de coduri la programarea cu pc-ul! Adica dupa o mentenanta sau o interventie cu pc-ul in sistem instalatorul pleaca acasa si cu codurile de armare/dezarmare a sistemului!
Sunt multe voci in piata care considera acest aspect o bresa grava de securitate, tema se dezbate si la IGP si in asociatiile de specialitate, un prim pas este ca beneficiarii sa constientizeze acest aspect si eventual dupa o interventie in sistem din partea firmei instalatoare sau care face mentenanta sa schimbe toate codurile din sistem pentru centralele permisive cu tabela de coduri...
Made in EU? mai exista asa ceva sau le producem in China si le asamblam componentele in EU
Centralele INIM se produc in Italia, la Centobuchi unde se poate vizita fabrica si linia de productie. Este simplu sa verifici unde produce orice producator.
La produsele de efractie INIM ne permitem sa dam 5 ani de garantie pe echipamente, fapt ce vorbeste de la sine.
Ca arhitectura de sistem de securitate centralele INIM respecta tipicul de arhitectuta cu inteligenta centralizata = centrala si o serie de periferice controlate de centrala pe o magistrala de sistem.
Echipamentele de magistrala sunt: tastaturi LCD sau grafice cu touch control, module de extensie, cititor de card-uri, module interfata detectoare fara fir (wireless) dar si module de comunicatie GPRS sau LAN.
Fata de alte game de echipamente efractie, INIM se diferentiaza cu:
- un singur modul de extensie care se utilizeaza pentru intrari si iesiri pentru ca terminalele sunt programabile. Confera o simplitate la realizarea sistemului si reducere de costuri pentru ca nu sunt necesare module de intrari si separat de iesiri;
- cititor de magistrala, operat de cartele/taguri de proximitate cu protocol INIM(siguranta ridicata), 4 functii programabile cu led de stare cu care se pot realiza functii simple de control acces dar si alte operatii: armare/dezarmare, comenzi automatizari;
-modul wireless in frecventa de 868 Mhz( cu grad de siguranta ridicat fata de clasicul 433Mhz) cu comunicatie bidirectionala cu detectoarele controlate.
Conectivitate si accesibilitate
Conectivitatea GPRS sau LAN asigurata de module specifice asigura:
- operarea remote a sistemului direct din aplicatie disponibila si pe telefonul mobil sau din PC;
- programarea de la distanta sau interventie tehnica de urgenta fara sa fie necesara deplasarea echipei tehnice la mobiectiv;
- accesul la cloud-ul INIM unde beneficiarul isi poate verifica statusul sistemelor din proprietate sau opera sistemele inregistrate: armare, dezarmare, automatizari ca: oprire/pornire circuite electrice de iluminat si prize, sprinklere, jaluzele geamuri,etc.
Meniu de operare personalizat si Operare centralizata din Dispecerat
Referitor la personalizarea meniului de operare si aici ne referim in principal la armare, dezarmare si operare in caz de alarma a unui sistem INIM precizam:
- operare simpla cu cod ca la orice centrala SAU operare cu cod + functie sau cod + tasta. Practic aflarea unui cod de utilizator nu inseamna ca sistemul va fii controlat si ca avem o bresa de securitate;
- codurile de operare pot fii de 4,5 sau 6 cifre, definire individuala pe fiecare cod, iar 5 face diferenta fata de alte sisteme care au 4 sau 6;
-operare cu coduri multiple sau cod + cartela;
-operare sau blocare operare automat pe timp;de exemplu se poate programa ca in intervalul 23.00 = 6.00 sistemul sa nu poata fii dezarmat si orice acces va declansa alarma, sau doar un cod valid. In plus, in acest scenariu se selecteaza si zilele, de exemplu de Luni pana Sambata, iar Duminica nu se dezarmeaza;
- operare de la distanta din Dispecerat. Pentru obiectivele care au implementat acest protocol operarea la distanta a sistemelor INIM se poate realiza simplu si sigur doar de persoane care au autentificare in sistem astfel: apel telephonic, sms, din aplicatie Android sau IOS pe telefonul mobil, prin internet cu conectare directa la centrala pir to pir sau via Cloud Inim
Centralele INIM pot raporta evenimentele la un dispecerat prin:
- pe linie telefonica, GSM sau GPRS cu modul specific impus de protocolul dispeceraturlui care se conecteaza la comunicatorul telefonic de pe placa centralei;
- pe internet via modul LAN sau via modulul GPRS de magistrala catre dispeceratele care au implementat protocolul SIA/IP;
In concluzie centralele INIM se pot conecta la orice dispecerat din Romania. Refuzul unor operatori de monitorizare de a nu monitoriza anumite echipamente in detrimentul altora ascunde ratiuni comerciale uneori in detrimentul calitatii serviciului.
Mentionez ca utilizarea centralelor INIM impreuna cu modulul GPRS INIM confera sistemului 2 canale separate de comunicatie si implicit redundanta si rezerva tehnologica in caz ca un canal se defecteaza. Modulul fiind de magistrala se poate amplasa oriunde in obiectiv, practic acolo unde semnalul GSM este maxim, fata de clasicile antene lipite de cutia centralei. Cerinta cu canal redundant este obligatorie in cazul unitatilor financiar bancare.
INIM Electronics a creat unul dintre cele mai bune sisteme de alarma de pe piata de sisteme de securitate: usor de programat instalat si de folosit. O solutie unica care face ca gestionarea instalatiilor sa fie usoara, confortabila si functionala. O arhitectura modulara care ofera diferite variante de operare ce se imbina intr-un mod facil de utilizare.
Beneficiile majore ale centralei INIM SmartLiving sunt:
– notiunea de terminal inlocuieste clasica zona; un terminal se poate defini intrare=zona sau iesire
– programarea de nivel avansat include alocarea de intrari/iesiri pe starile interne ale centralei, un numar de timere aplicabile in diverse planuri de exemplu-coduri, functii logice pentru iesiri si multe alte facilitati;
– scenarii de securitate care comaseaza intr-o singura actiune o gama de actiuni predefinite
– tabela de coduri este transparenta pentru instalator! Codurile se programeaza doar din tastatura si nu sunt vizibile nici pentru Instalator nici pentru Master.
Inim SmartLiving: o centrala cu o capacitate de procesare de neegalat, o centrala ideala pentru prevenirea pierderilor si o alegere optima pentru 0 solutie de securitate. Astfel, aveti la indemana un sistem avansat de avertizare contra efractiei, cu facilitati de control acces si automatizare rezidentiala, pornind de la
activarea unor iesiri si temporizatoare pana la gestionarea scenariilor de armare a sistemului de efractie.
Sistemul SmartLiving poate fi imbunatatit cu diverse tipuri de module si interfete pentru a avea functii de baza pentru controlul accesului, ca de exemplu tastaturile Joy/MAX sau cititoarele de proximitate nBY.
Alternativ, puteti avea controlul sistemului la varful degetelor adaugand tastatura touchscreen Alien, sau puteti integra in sistem tastatura touchscreen multimedia Evolution – cel mai avansat echipament de pe piata, pentru controlul complet al unui sistem de automatizare rezidentiala.
Centralele de alarmă SmartLiving sunt produse în cinci variante, toate în cutie metalică cu transformator, dintre care reprezentative sunt SmartLiving515, SmartLiving1050 și SmartLiving 10100L. Ele acoperă o vastă gamă de aplicații, pornind de la 5 terminale și ajungând până la 100.
![]()
SmartLiving515
|
SmartLiving1050
|
SmartLiving 10100L
|
Legatura dintre instalator si utilizator se realizeaza prin tehnologia Easy4U, ce furnizeaza instructiuni clare si usor de urmat, care ghideaza operatorul printre diferitele functii. Aceasta modalitate de indrumare vocala si vizuala ofera posibilitatea unei serii de abordari operative pentru interactiunea cu sistemul de alarma si permite accesul la comenzile rapide. Acestea pot fi folosite pentru diverse functii, iar operatiunile sunt mai putin plictisitoare si cu mai putine erori de operare. De asemenea, pot fi eliminate succesiunile lungi de comenzi, atat pentru instalator cat si pentru utilizator.
O particularitate deosebita a centralelor produse de Inim este noul concept de „terminal”, atribuit tehnologiei FlexIO. Aceasta inovatie revolutioneaza viziunea statica privind centralele de alarma, cu intrari (zone) si iesiri (PGM-uri), oferind instalatorului un sistem flexibil, adaptabil in functie de cerintele beneficiarului, precum si o abordare diferita in privinta asigurarii stocului de marfa prin reducerea drastica a numarului de repere necesare, ceea ce poate fi un avantaj extrem de important.
Coloana vertebrala a sistemului SmartLiving este IBUS, noua generatie de magistrala de comunicare cu dispozitivele periferice. Prin IBUS se pot transmite pachete de date la o viteza foarte mare si practic nu are concurenta pe acest segment de piata. Caracteristicile IBUS permit transmisia de voce end-to-end in conditii de imunitate completa la
zgomot si perturbatii. Aceasta performanta este obtinuta prin aplicarea tehnologiei VoIB (digitizarea si compresia vocii), eliminand astfel necesitatea unei cablari suplimentare. Magistrala IBUS accepta conectarea de cititoare, tastaturi LED, LCD si touchscreen module de extensie IN/OUT si interfete wireless. Centralele SmartLiving pot inrola automat toate aceste dispozitive periferice, ceea ce contribuie decisiv la micsorarea timpului de configurare a sistemului.
Inim Electronics pune la dispozitia instalatorilor o gama larga de centrale adresabile de detectie incendiu, cu multiple posibilităti de extindere. Portofoliul de aplicare ce se pot implementa este divers, de la aplicarea de mică amploare în domeniul rezidetial sau comercial, până la instalatii complexe, pentru hoteluri sau centre comerciale.
Bazate pe o tehnologie revolutionară de buclă creată de profesioniștii de la Inim, ce permite conectarea de echipamente periferice de la diferti producători si
având posibilităti de integrare în retea proprie a maxim 32 centrale, cele două game de centrale adresabile SmartLight și SmartLoop sunt solutia oferită de Inim firmelor de instalare pentru a satisface orice cerintă a pietei.
Tehnologia de bucla OpenLoop permite conectarea pe centralele Inim a echipamentelor periferice fabricate de diversi produca tori, fiind unica pe piata în acest moment. Bucla poate fi cablata pe 2 sau 4 fire, cu o lungime maxim de 2000 m și are o capacitate de adresare pentru 240 de dispozitive (detectori, module de intrare, module de ieșire, butoane manuale, sirene). Dispunând de functii avansate de autodiagnoza pentru detectarea situatiilor anormale de functionare ce pot aparea datorita conditiilor deosebite de mediu în care pot fi realizate sistemele de detectie incendiu, tehnologia OpenLoop depașește cerintele impuse de standarde, oferind un nivel superior de calitate și performanta echipamentelor produse de Inim Electronics.
Reteua de tip token-ring HorNet dezvoltat de specialiștii de la Inim are la baza tehnologia de transmisie de date RS485. Cu o toleranta marita la defectare, arhitectura HorNete capabil sa se auto-reconfigureze pentru a mentine comunicatia chiar în cazul aparitiei unui deranjament în retea. Schimbul de date în timp real între centralele din retea permite de exemplu activarea unor dispozitive conectate la o centrala ca raspuns la evenimentele declanșate pe alta centrala . Practic, oricare din cele
maxim 32 de centrale ce se pot conecta în retea știe ce se întâmpl în sistem.
Un sistem de detectie incendiu dotat cu tehnologia Emergency54 ofer instalatorilor maximul de fiabilitate ce poate fi atins în domeniu, instalatia fiind capabila sa semnalizeze starea de alarma chiar și în cazul improbabil de defectare a procesorului centralei. Tehnologia este operationala atât la nivelul centralei, asigurând semnalizarea în cazul defectarii procesorului cât și la nivel de retea în cazul defectarii centralei principale. Emergency54 este implementat deasemenea și în comunicatoarele SmartLoopPSTN pentru garantarea transmisiei starii de alarma în cazul defectarii procesorului centralei.
Helios Security Distribution: Inim Electronics Romania- Produs de Inim. Fabricat in Italia. Distribuit de Helios in Romania