helios security

Detecție CO în parcări

Detecție CO în parcare

Primul sistem detecție gaze din parcări EN 50545-1 din lume


        Vehiculele emit CO și NO2 în timpul pornirii. Aceste gaze se pot acumula în zonele de parcare și în zonele închise. Din motive de sănătate și siguranță, ar trebui să verificați în mod constant gazele CO și NO2 din aceste zone. CO poate otrăvi peste 30 ppm și provoca decese. NO2 este periculos după 3 ppm. Dacă ventilația în aceste zone nu este suficientă, gazele CO și NO2 pot atinge niveluri de concentrație ridicate și pot provoca daune grave.

        Detectarea gazelor din parcarea subterană este utilizata pentru siguranța mediului și economisirea energiei. Nu trebuie să uităm că sistemele de ventilație folosesc o cantitate semnificativă de energie electrică dacă funcționează continuu. O parcare de 9000m2 consumă 245.000kw anual cu 12 ore de funcționare. Se intaleaza un sistem de detectare a gazelor care nu consumă o cantitate semnificativă de energie electrică și ventilatoarele se pornesc doar atunci când există o acumulare periculoasă. Ca o estimare aproximativă, consumul anual de energie electrică a sistemului de ventilație în parcarea de 9000 m2 scade la 45.000kw. 200.000kw pot fi economisiți într-un an!

        Comitetul European de Standardizare Electrotehnică a publicat standardele „EN 50545-1” pentru detectarea și măsurarea gazelor toxice și inflamabile în parcări și tuneluri. Acest standard a fost creat pentru pericole și economii de energie în parcări. Prosense a proiectat un sistem de detectare a gazelor conform acestui standard și aprobat de o organizație acreditată.

         O altă problemă importantă este că aveți nevoie de un sistem complet de centrale și alte componente deoarece parcările trebuie să monitorizeze fiecare zonă în mod individual conform „EN 50545-1”. Dacă gazul se acumulează doar într-o zonă, nu trebuie să porniți toate ventilatoarele. Puteți porni doar ventilatorul necesar pentru a distribui gazul. Simplu și inteligent! Detectoarele din seria PPS + au încorporat protocolul de comunicație RS 485 (Modbus), ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru cablare și instalare. Detectoarele de gaz din seria Prosense PPS + pot fi conectate la centrala de detectie gaze pe care Prosense l-a dezvoltat special pentru parcări.

       Centrala de detectie gaze PPS Manager poate avea până la 4 module de zonă, iar fiecare zonă poate controla 32 de detectoare. Un PPS Manager complet încărcat acceptă 128 de detectoare diferite. Detectorul de gaz inflamabil trebuie alimentat de la o sursă de alimentare externă, deoarece cerințele sale de alimentare diferă de detectoarele de gaze de toxice. Cu toate acestea, PPS Manager le poate recunoaște pe toate automat. Nu este nevoie să faceți o setare specială pentru fiecare detector.

        Sistemul de detectie a gazelor din parcari „PPS +” este o soluție rentabilă pentru monoxid de carbon și dioxid de azot în conformitate cu „EN 50545-1”. Prosense a proiectat în plus seria PPS pentru a controla CO, NO2 și gazul GPL în parcări.


Ultima oară verificat: 14.02.2024, de