helios security

Detecție gaze în industria alimentară

Detecție gaze în industria alimentară

Mâncare, băutură, vinărie


Rămâneți în siguranță împotriva dioxidului de carbon (CO2)

        Producătorii de alimente și băuturi folosesc diferite gaze pentru procesarea și depozitarea alimentelor și a deșeurilor. Cel mai comun gaz este CO2.

        CO2 este prezent în atmosferă cu o rată de 0,04%. Dioxidul de carbon este unul dintre gazele comune care apar și în industria alimentara. În plus, dioxidul de carbon este incolor, inodor și fără gust, acest lucru este, de asemenea, foarte periculos. Când nivelul de CO2 crește, este dificil de detectat și poate înlocui oxigenul neobservat. Concentrațiile mari de CO2 provoacă otrăvire și sufocare. Multe dintre accidente și decese se datorează emisiilor de dioxid de carbon din industria alimentară și a băuturilor, de aceea detectoarele de gaz din industria alimentara sunt vitale.

        O limită de expunere la CO 2 de 5.000 ppm (0,5%) a fost stabilită pe o perioadă de opt ore. O limită de expunere pe termen scurt de 30.000 ppm (3%) a fost stabilită pe o perioadă de 10 minute. Angajatorii sunt obligați să asigure aceste niveluri pentru siguranța lucrătorilor. În aceste domenii industriale trebuie să existe sisteme de detectare a gazelor.

        Detectoarele de gaz Prosense PQD cu tehnologie IR asigură o funcționare sigură pentru detectarea CO2. Senzorul IR permite utilizatorului să detecteze CO2 în diferite intervale, cum ar fi 0-5000ppm și 0-5VOL.

În plus, detectoarele de gaz PQD cu ieșire universală 4-20mA sunt ușor de utilizat și de integrat cu alte sisteme cu Modbus RS485 și contacte releu.

Ultima oara verficat la: 14.02.2024, de